» За нас За нас – Йога Паринама

Йога клуб Parinama

 

За нас


Евелина Гешева е основател и преподавател в Йога клуб Паринама.
През 2007г. животът я среща с първия и йога учител Кшищоф Чехович, пряк ученик на Шри Шри Рави Шанкар. Йога бързо става нейна духовна пътека. Няколко години задълбочено е обучавана в практиките от тази традиция (вкл. Сударшан Крия и други висши йога практики). В последствие среща и други учители, които я вдъхновяват по пътя на йога, преминава през школи от различни традиции, след което през 2017г. решава, че е време да започне да предава своите знания и опит и създава Йога клуб Паринама.
Завършила е следните обучения:
– Следдипломна квалификация по Йога към НСА и Българска Федерация по Йога по системата на Кайвалядхама институт, Индия;
– Специализация по Йога за деца към БФЙ;
– Международно сертифициран ISPA Йога преподавател CYT200 в областта на Хатха Йога, Виняса стил, Пранаяма и Баланс на чакрите;
– Йога по време на бременността CYPT70;
– Курс по йога терапия (Кайвалядхама институт)
– Звукотерапия с тибетски пеещи купи
– Веданта – философия и практика
– Терапевтични аспекти на пранаяма и медитация /Кайвалядхама институт/
– Международно сертифициран преподавател по Йога на смеха (Laughter Yoga University)
– И др.
Престоят и в Сатянанда ашрам Хелас на Свами Шивамурти я вдъхновява да навлезе по-дълбоко в Сатянанда традицията. Отдадена на йога, тя постоянно се усъвършенства и надгражда, като участва редовно в различни семинари и обучения с наши и чуждестранни лектори.

Ето какво споделя тя:

Какво е йога за нас? Йога не е просто система от физически практики. Йога е духовна пътека, жизнена философия, начин на жовот. Йога е път към себе си, път към постигане на хармония и баланс. Това древно учение ни помага да изпълним живота си с любов и ни учи как да я споделяме с другите. Вдъхновени сме от идеята да спомогнем мъдростта и знанието на йога  да докоснат сърцата на все повече хора, поели по пътя на личностната промяна. Йога  е пътят за трансформиране на света в по-добро място за живеене, а начинът да се осъществи това започва вътре в самите нас.

В нашите практики включвам най-доброто от йога традициите на Свами Сатянанда, Свами Шивананда, Шри Шри Рави Шанкар, Свами Дев Мурти, Кайвалядхама Институт в Индия и др.“

„Паринама” е санскритски термин, който означава трансформация или промяна на философско и физическо ниво, а в Йога клуб Паринама ние вярваме в трансформационните сили на йога. Тъй като нашите тела носят повече памет от нашите умове и съхраняват различни напрежения, проблеми и травми, това е мястото, където започва трансформацията. Ето защо, чрез комбинираната практика на асана (поза), пранаяма (дишане), медитация, елементи на аюрведа (древната индийска лечебна система) и философия на йога, ние се стремим да насочваме нашите ученици към процеса на самоизследване, освобождаване на напрежението, разширяване на възприятието, изцеление, растеж и трансформация. В глобален план Паринама е и причина за създаване на Вселената, която е все още в постоянна трансформация. Това е основната идея във философията на Веданта. Тази теория се отнася и за практиката на йога, която е трансформация на тялото, духа и мисленето, дори и на тези, които не са убедени в нейното действие. Йога  въздейства на физическо и психично ниво върху всички, които я практикуват. Трансформацията е нейната същност и главният  резултат от практикуването й. Паринама е пътят на нашата духовна еволюция.

Желаете самостоятелна практика - свържете се с нас!